Рулет из шпината и картофеля с нежной начинкой

rulet-iz-shpinata-i-kartofelya

Рулет из шпината и картофеля с нежной начинкой

Картофельное пюре — это, конечно, сытно и просто, но скучно… Хотя мы это можем изменить. Сегодня мы приготовим красивый и сытный рулет из шпината и картофеля c начинкой.

Чтобы приготовить рулет из шпината и картофеля с начинкой, нам нужно: 

Для пюре:

  • 80 г вареного картофеля
  • 2 яичных желтка
  • 40 г сливочного масла
  • 30 мл сливок
  • соль и перец
  • 2 взбитых яичных белка

Для шпината:

  • 50 г сливочного масла
  • 1 луковица
  • 600 г свежего шпината
  • 1 зубчик чеснока
  • соль и перец
  • 1 щепотка мускатного ореха
  • 30 мл сливок
  • 3 яичных желтка
  • 2 взбитых белка
  • 75 г муки

Для начинки:

  • 300 г творожного сыра
  • 200 г лосося

Готовим:

1.) Отварим и почистим картофель, смешаем с желтками, мягким маслом, сливками, приправляем и разминаем все в однородное пюре. Затем добавляем белки, перемешиваем и выкладываем массу в кондитерский мешок.

2.) На противень кладем лист бумаги для выпечки, а затем с помощью кондитерского мешка рисуем на нем узор — паутинку — из картофельного пюре.

3.) Шпинат обжариваем на сковороде на сливочном масле, там же предварительно обжариваем лук и чеснок. Когда шпинат размякнет, приправим его солью, перцем и мускатом. Выкладываем массу в большую миску, добавляем сливки, желтки и разминаем все в пюре с помощью блендера. Затем добавляем белки и муку — через ситечко. Все смешиваем в однородный густой крем.

4.) Выкладываем крем из шпината на противень поверх картофельного узора и разравниваем, отступив немного от края. Выпекаем 20 минут при 200 °C.

5.) Когда основа для рулета готова, выкладываем ее на чистое кухонное полотенце, а сверху накрываем еще одним — уже влажным — полотенцем. Оставляем на 30 минут. Переворачиваем.

6.) Теперь осталось добавить начинку: покрываем основу творожным сыром и выкладываем кусочками лосося. Лосось, конечно, можно заменить другими продуктами, например, овощами или курицей.

С помощью полотенца аккуратно сворачиваем основу в рулет. Неровные края можно обрезать.

Супер! Кстати, по такому же принципу можно приготовить и десерт.

Do you enjoy your potatoes with a side of spinach? If you like the classics but want to try something new, go ahead and throw some salmon into the mix!  The following recipe not only reinvents the traditional two-piece combo, but it also manages to bring everything together in a really decorative way that will look great on both the humble kitchen counter or the fancy dining room table.

You’ll need: 

For the potato sauce:

  • 3 oz Idaho or russet potatoes, boiled
  • 2 egg yolks
  • 1½ oz soft butter
  • 1 fl oz cream
  • salt & pepper
  • 2 egg whites, whipped

For the spinach spread:

  • 1¾ oz butter
  • 1 onion, diced
  • 21 oz fresh spinach leaves
  • 1 garlic clove, diced
  • salt & pepper
  • pinch of nutmeg
  • 1 fl oz cream
  • 3 egg yolks
  • 2 egg whites, whipped
  • 2½ oz flour

For the filling:

  • 10½ oz cream cheese
  • 7 oz smoked salmon

Here’s how:

1. Add the boiled potatoes, egg yolks, butter, cream, and spices to a bowl and mash the potatoes with a fork. Whip the entire mixture with the fork to make the sauce as smooth as possible. Then stir in the whipped egg whites and pour the potato sauce into a piping bag.

2. Pipe the potato cream in strips on a parchment paper-lined cookie sheet pan. The pattern should be similar to the picture below.

3. Now for the spinach spread: melt the butter in a pan and sweat the onion and garlic in it. Add the spinach leaves and let them cook down before seasoning with salt, pepper, and nutmeg. Pour the cooked spinach into a tall bowl and add the cream and egg yolks. Purée the mixture with a hand blender, add the whipped egg whites, and sift the flour. Stir everything until a uniform cream is formed.

4. Spread the spinach cream over the potato pattern and smooth it out with a spatula. Leave a narrow edge so that the ends of the potato pattern will slightly extend beyond the spinach. Cook for 20 minutes at 390°F in a preheated oven.

5. After removing the pan from the oven, flip the potato and spinach sheet onto a clean kitchen towel and remove the parchment paper. Dip another clean cloth in cold water, wring it out, and place it over the potato and spinach sheet and let it cool for 30 minutes. Then flip the potato and spinach sheet over once again.

6. Now smear the cream cheese over the spinach and smooth it out, again leaving a narrow edge. Layer the smoked salmon slices on top. Using the kitchen towel, roll up the salmon spinach potato log and let it cool before serving.

Not only is this dish delicious, it’s also nice to look at, so it makes a great centerpiece at any dinner party or buffet — it looks great situated between all the standard pasta salads and potato salads found at every potluck-type event. Be sure to grab yourself a piece early on though, because it will go fast!

Рекомендованные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Яндекс.Метрика